Zoeken
Menu

Nu ouderen steeds langer thuis wonen, vraagt dat om aanpassingen aan de woning. Dit betekent werk aan de winkel voor installateurs! Om nog beter gevonden te worden, kunnen installatiebedrijven zich aanmelden bij MijnHuisOpMaat.nl, een website waar ouderen en installateurs samen komen.

Mijn Huis Op Maat biedt informatie en tips over allerlei aanpassingen aan de woning, waardoor ouderen langer thuis kunnen wonen. Denk hierbij aan het aanbrengen van extra verlichting, inbraakbeveiliging, valpreventie en domotica.  De website biedt een Huistest, waarmee bewoners hun woningen kunnen scannen op mogelijke verbeteringen voor veilig en comfortabel wonen. De Huistest geeft een persoonlijk woonadvies met een overzicht van de verbeterpunten van de woning.

Speciale zoekmachine

Ook ondernemers die woningaanpassingen voor ouderen realiseren kunnen zich aanmelden via MijnHuisOpMaat.nl. Een speciale zoekmachine brengt de ouderen en leveranciers van oplossingen voor langer thuis wonen samen. De website biedt sinds kort ok de mogelijkheid om per oplossing te zoeken naar een leverancier. Wanneer de bezoeker van de website bijvoorbeeld op zoek is naar een koolmonoxidemeter, krijgt hij na het invoeren van zijn postcode, een handig overzichtje van aanbieders van koolmonoxidemelders in de buurt.

Gratis aanmelden

Bedrijven maken een eigen profielpagina aan, waarop zij aangeven welke producten, genoemd in de Huistest, zij kunnen leveren. Verder kunnen zij aangeven of zij aangesloten zijn bij een branche organisatie, een keurmerk hanteren of speciaal opgeleid zijn voor advisering van ouderen, zoals de comfortinstallateur. Om via de website gevonden te worden in de eigen gemeente is aanmelding voor installatiebedrijven gratis. Om in meer dan één gemeente, of landelijk gevonden te worden wordt een vergoeding gevraagd die weer ten goede komt aan MijnHuisOpMaat.nl. 

Ook interessant