Zoeken
Menu
Lights in Blokzijl: Unieke blikvanger tijdens donkere dagen Copyright: Lights in Blokzijl

In navolging van het succes dat dit concept al 20 jaar kent in het Zweedse Alingsas, organiseert BERLUX dit jaar voor het eerst "Lights in Blokzijl". In 6 dagen wordt een idee omgezet tot een lichtplan en verspreid over Blokzijl gerealiseerd. De workshops worden gegeven door een aantal gerenommeerde lichtontwerpers. Deelnemen kan nog, maar je moet wel snel zijn. Het aantal plaatsen is gering.

Van idee naar realisatie in 6 dagen

Deelnemers aan de 6-daagse workshop leren theoretische en praktische vaardigheden bij het ontwerpen van licht. Professionele lichtontwerpers begeleiden en inspireren de deelnemers om tot een indrukwekkend eindresultaat te komen. De workshop wordt ondersteund door IALD - International Association of Lighting Designers - en wordt gezien als een internationaal event op het gebied van lichtontwerp.

Partners

Een flink aantal partners heeft zich inmiddels verbonden aan het evenement. Niet alleen dragen zij financieel bij. Ook de logistiek, het materieel en de organisatie vragen veel inzet en mogelijkheden. In totaal zijn er achter de schermen bijna 100 mensen aan de slag om dit een topevent te laten worden.

Deelnemen

Deelnemen aan de workshop is mogelijk en is tegelijkertijd een veeleisende commitment. Logisch. Je moet gedurende de gehele workshop - van 6 tot en met 12 december - aanwezig zijn en gezien de onregelmatige werkuren, is een verblijf in Blokzijl gedurende de workshop, volgens de organisatie, essentieel. Meer informatie hierover op de website van Lights in Blokzijl.

Festival

Op 11 december  start dan Lights in Blokzijl voor het publiek. Na de officiële opening kan iedereen van de lichtinstallaties- en kunstwerken genieten en eventueel deelnemen aan een rondleiding onder leiding van een deskundige gids.

Ook interessant