Zoeken
Menu
​Inspecteurs slaan alarm over kwaliteit van werk installateurs Foto: Shutterstock

Vier inspecteurs van elektraveiligheid, die als autoriteit te boek staan in de installatiewereld, slaan alarm. Ze komen, naar eigen zeggen, dagelijks levensgevaarlijke situaties tegen. Dit meldt de Telegraaf.

Installateurs van cv-ketels en elektrische installaties presteren volgens de inspecteurs vaak onder de maat. “Terwijl installaties steeds ingewikkelder werden, nam het kennisniveau van installateurs dramatisch af”, zegt veiligheidsdeskundige Peter Coppes van het Helmondse bureau C+B.

Uneto-VNI

Eerder dit jaar bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met nagenoeg dezelfde boodschap. Ook dat rapport stelde dat de installatiebranche tekort schiet bij het verantwoord aansluiten en onderhouden van cv-ketels en geisers.

De inspecteurs konden op steun rekenen van Uneto-VNI. De brancheorganisatie is van mening dat de overheid weer toezicht moet houden. Het huidige beleid schiet volgens Uneto-VNI tekort en wijkt af van het beleid in omringende landen. Daar worden namelijk wél wettelijke eisen aan installatiebedrijven gesteld en ziet men scherp toe op de vakbekwaamheid van installateurs.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten