Zoeken
Menu
Hoe zorg jij voor voldoende instroom van technisch personeel?

Op 21 november aanstaande organiseert Fedet (Federatie Elektrotechniek) samen met Randstad het event “The Human Factor(y)”. Deze middag staat één van de grootste uitdagingen van dit moment centraal: het zorgen voor voldoende technisch bekwaam personeel voor de industrie. Volgens de organisatoren zit de oplossing niet alleen in het werven van jongeren, maar ook instroom, om-, her- en bijscholing spelen een belangrijke rol.

The Human Factor(y) vindt plaats bij Randstad Diemen. De middag staat in het teken van toepasbare oplossingen die bijdragen aan het verkrijgen van voldoende technisch personeel. Daarnaast vindt de Algemene Ledenvergadering plaats én wordt de Fedet Instroom Award 2018 uitgereikt. Marcel den Haan, branchemanager van Fedet: “Directies, onderwijs en HR verantwoordelijken mogen deze middag niet missen!”

Samenwerken op regioniveau

Vanaf 13.00 uur kun je luisteren naar inspirerende prestaties over bijvoorbeeld schaarste op de arbeidsmarkt en regionale initiatieven. Diverse sprekers vertellen over het stimuleren en bevorderen van techniek op (basis)scholen en over samenwerking op regioniveau tussen scholen, bedrijven en gemeentes. Partijen als Randstad, FME, UWV gaan met je in gesprek: laat je door middel van interactieve kennissessies voeden met kennis en initiatieven die direct toepasbaar zijn in jouw regio.

Den Haan: “Samenwerking op regioniveau werkt. Game on Drechtsteden is zo’n mooi voorbeeld. Tijdens deze techniekmanifestatie wordt techniek gepromoot onder leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en/of 2 vmbo, havo en vwo). Dat zijn de medewerkers van de toekomst in de regio Drechtsteden. Tijdens The Human Factor(y) kun je ook initiatieven delen of ervaren hoe je een bijdrage kan leveren.”

Een zichtbare en aantrekkelijke branche

Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche. De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep.

Fedet Instroom Award 2018

De Fedet Instroom Award is in 2016 in het leven geroepen om (regionale) initiatieven rondom stimulering van techniek bij jeugd en daarbuiten met elkaar te delen. Dit kunnen initiatieven zijn op gebied van kiezen voor (basisscholen), leren in (middelbaar onderwijs) en werken in (bijscholing/zij-instroom). De initiatieven worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die 3 instroom-initiatieven nomineren. Deze drie genomineerden strijden tijdens The Human Factor(y) om de felbegeerde award.

De eerste Fedet Instroom Award is op 21 november 2017 toegekend aan Legrand Nederland voor de bliksemstage die het bedrijf voor groep 7 van de basisschool organiseerde. De jury toonde veel waardering voor het initiatief dat ‘instroom in de elektrotechnische branche al bij de basis bevordert. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met interesse te zaaien.’ Naast Legrand waren ook Koning & Hartman (Young Professional Program) en Draka Kabel (Kennis en ervaring delen met studenten) door de jury genomineerd voor de Fedet Instroom Award 2017.

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven voor The Human Factor(y) is ook toegankelijk voor niet-Fedet-leden. Inschrijven en het volledige programma inzien, kan hier. Tot 6 november 2018 kunnen inspirerende initiatieven die in aanmerking komen voor de Fedet Instroom Award worden aangeleverd bij het Fedet Bureau via info@fedet.nl.

Ook interessant