Zoeken
Menu
Help de 50-plusser aan een technische baan Beeld: Shutterstock

De economie is weer uit het slop, het aantal banenzoekenden daalt. Toch geldt dat niet voor iedereen: de 50-plusser heeft het nog steeds moeilijk om aan een baan te komen. Anderzijds kampt de technische branche met personeelstekort. Drie organisaties werken daarom samen om de iets oudere werkloze weer duurzaam aan het werk te krijgen.

Het is goed nieuws: het aantal nieuwe WW-uitkeringen is in 2017 met ruim 20% afgenomen ten opzichte van 2016. Maar hoewel 66% van de WW-aanvragers na een jaar weer een baan heeft, geldt dat maar voor 43% van de 50-plussers. Talent4Service, UWV en Start Foundation willen deze groep ondersteunen bij het zoeken naar werk.

Omscholingstraject

Veel werkzoekende 50-plussers hebben volop praktische ervaring, maar niet de juiste papieren. Volgens Talent4Service is deze doelgroep goud voor de technische branche. Daarom scholen zij de 50+ groep om door een combinatie van een in-house vaktraining bij de opdrachtgever en duurzame begeleiding door een teammentor aan te bieden. De teammentor komt vanuit Talent4Service, de opdrachtgevers zijn bedrijven zoals Energiewacht, BAM en Guidion. In totaal hebben zich al 12 organisaties uit het hele land aangesloten. Er worden er nog meer verwacht.

Echte, duurzame banen

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren voor mensen die om verschillende redenen onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. Ouderenwerkloosheid is een van hun speerpunten. Ze investeren in dit gezamenlijke project omdat het gaat om duurzame banen. Niet tijdelijk bijspringen, maar banen met voldoende uren en een langetermijnperspectief. UWV maakt het ondertussen mogelijk de opleiding met behoud van uitkering te volgen.

Online platform

Door de handen ineen te slaan, hopen de drie organisaties de vraag naar technisch geschoold personeel en het aanbod werkzoekenden bij elkaar te brengen. Dit doen ze onder andere door een online platform. Hier kunnen 50-plussers onder andere actuele vacatures vinden. Het platform wordt 1 mei gelanceerd. Mocht je daarvoor al interesse hebben om vacatures in te vullen met een technische 50-plusser, dan kan dat via Talent4Service.

 

Ook interessant