Zoeken
Menu

De 137 inzendingen voor De Nederlandse Bouwprijs 2013 getuigen van creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap in de bouw. Dit zei juryvoorzitter drs. Karla Peijs tijdens de bekendmaking op 19 november van de nominaties voor deze prestigieuze prijs. De jury heeft elf inzendingen genomineerd voor de prijs die in vier categorieën wordt uitgereikt. De nominaties werden bekendgemaakt op een druk bezochte persbijeenkomst over de Internationale BouwBeurs.

De genomineerden zullen tot het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari moeten wachten om te horen of zij de prijs in de wacht hebben gesleept. Het gala is onderdeel van de Internationale BouwBeurs 2013 die van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Genomineerd in de Categorie Gebouwen zijn het TNT-hoofdkantoor in Hoofddorp van Architectenbureau Paul de Ruiter; Nieuwbouw NI00 - KNAW te Wageningen van de hand van Claus en Kaan Architecten en De Karel Doornman in Rotterdam van Royal HaskoningDHV/ Ibelings van Tilburg architecten.

In de categorie Bouwaterialen & -systemen zijn genomineerd: Spuittechniek biobased materialen van inzender Warmteplan BV; de Rentovloer van Mulder Obdam bouw b.v. en de Fire Fighting Layer van Bartels Ingenieursbureau b.v.

De jury heeft twee nominaties toegekend in de categorie Civiele kunstwerken. De ene nominatie ging naar de Mosesbrug Fort de Roovere te Halsteren door RO&AD Architecten, de andere naar de fietsverbinding over de A2 tussen Maarssenbroek en Haarzuilens van Aletta van Aalst & Partners Architecten BVC.

Voor Young Professionals is er de aanmoedigingsprijs. Deze wordt toegekend aan personen die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van een gebouw, civiel kunstwerk of (bio-based) bouwmateriaal of systeem. De categorie Talent met toekomst telt drie genomineerden: de heer D. Horjus, projectleider afdeling Vastgoedproductie WoonFriesland; de heer D.W. Brugging (architect, ORGA architect en de heer S.L. Duckworth (architect, Inbo)

De winnaars worden bekend gemaakt op het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari.

Ook interessant