Zoeken
Menu

Na acht jaar wordt er een nieuwe NEN 1010 gepubliceerd. Wat gaat er veranderen? Hoe moet u zich hier op voorbereiden? Wat betekenen de veranderingen voor u, uw medewerkers en uw projecten?

Tijdens de presentatie lichten diverse sprekers de belangrijkste wijzigingen in verschillende onderdelen van de installatiewerkzaamheden toe. Rien Boone, installatieverantwoordelijke bij TenneT, opent het congres door het waarom van de nieuwe NEN 1010 toe te lichten. Pouw Jongbloed, adviseur en trainer op elektrotechnisch gebied, licht toe wat er precies veranderd. Frénk van der Linden, welbekend journalist, sluit het congres af. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de sprekers die tijdens het congres aan het woord komen.

De presentatie is een must voor werkgevers in de elektrotechnische branche. Is bijscholing noodzakelijk? Wat gebeurt er met bestaande contracten en afspraken? Maar de presentatie is niet alleen interessant voor werkgevers. Wat is bijvoorbeeld de impact van de vernieuwde NEN 1010 op het lesprogramma van onderwijsinstellingen? Zorgt de nieuwe NEN 1010 voor veranderingen in de werkzaamheden van adviseurs en inspecteurs? Al deze vragen worden 1 september beantwoord.

Elektrotechniek 2015

De presentatie van de vernieuwde NEN 1010 vindt plaats op Elektrotechniek 2015, dé beurs voor alle trends en ontwikkelingen omtrent elektrotechniek. Verspreid over de beurs komt er bij elk van de vier toepassingsgebieden – Woning, Industrie, Utiliteit, Infra & Energie – een kennistheater waar doorlopend de innovaties en trends worden toegelicht.

ETOP-Awards

Nieuw op Elektrotechniek 2015 is dat de bezoekers dit jaar bepalen wie met de ETOP Awards naar huis gaan. Elk van de vier toepassingsgebieden krijgt een eigen ETOP Award. De jury kiest de innovators en genomineerden. De genomineerden worden bij de toepassingsgebieden getoond en daar kiezen Elektrotechniekbezoekers de innovatie die volgens hen de award het meest verdient.

Een bijzonder detail is dat de prijzen die bij de ETOP Awards horen op de beursvloer worden vervaardigd door deze te 3D printen. Daarvoor richt de stichting Protospace een ruimte in waar 3D printers laag voor laag de awards opbouwen.

Ook interessant