Zoeken
Menu
De ramen open en de bezem door je bedrijf! Foto: Shutterstock

In het voorjaar zetten we de ramen en deuren open. De banken gaan van hun plek en de bedden worden gekeerd. We gaan fris het zomerseizoen in!

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak: 5 aandachtspunten

Hoe zit dat in jouw bedrijf? Er zijn van die zaken die versloffen als je er een tijdje geen aandacht aan geeft. Vijf aandachtspuntjes voor je bedrijf op een rij:  

  1. Betalen je klanten pas na 40 dagen of later? ACTIE! Je bent geen bank!
  2. Heb je geen idee wat er allemaal in je magazijn ligt? ACTIE! Je betaalt de groothandel om voorraad aan te houden. En die levert binnen een halve dag. Bezem erdoor!
  3. Heb je personeel in je bedrijf dat niet functioneert? Dit levert je gigantisch veel frustratie op en kost ontzettend veel tijd en geld. Hak knopen door! Investeer in extra scholing zodat ze wel gaan functioneren of beëindig de arbeidsovereenkomst.
  4. Werk je voor klanten die altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en altijd klagen? Neem afscheid van ze. Je bent onevenredig veel tijd aan ze kwijt, en je verdient nooit wat aan ze. Nu niet, nooit niet.
  5. Is het langer dan 2 maanden geleden dat je een nieuwe klant hebt binnen gehaald? Kan niet! Aan de slag! Nieuwsbrieven, flyers, businessclubs. Alles uit de kast. Stilstand is achteruitgang!

Ik weet dat dit allemaal open deuren zijn, maar als je vijf minuten objectief naar je eigen bedrijf kijkt dan zal je zien dat er van deze 5 punten minimaal één bij jou aan de orde is.

Uw Duurzame Installateur helpt installateurs bij het fit maken en houden van hun bedrijf. Hier hebben we uitgebreide ervaring in. Inmiddels doen we dit voor ruim 40 bedrijven. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook:

De e-installateur gaat 7 vette jaren tegemoet!

Weet jouw buurman wat je allemaal kan?

Begin nou eens met de noodverlichting!

Ook interessant