Zoeken
Menu
ArboTechniek: hét platform voor veilig en gezond werken in de techniek Tekst: ArboTechniek | Beeld: Getty Images

ArboTechniek heeft vol trots een nieuw platform gelanceerd op het gebied van veilig en gezond werken in de technische installatie- en isolatiebranche. Met een groot en veelzijdig aanbod aan praktische tips en tools werken zij hard aan het versterken van een veilige en gezonde werkomgeving. Het platform is een initiatief van de sociale partners en OTIB, en is te vinden op de gelijknamige website: www.arbotechniek.nl.

Iedereen profiteert van veilig en gezond werken. Daarom ondersteunt ArboTechniek werkgevers en werknemers in de technische installatie- en isolatiebranche op het gebied van veiligheid en gezondheid. Op de gloednieuwe website zijn onder andere de verschillende Arbocatalogi, factsheets en de branche-RI&E te vinden. Ook kunnen vakmensen uit de techniek er terecht voor informatie over regionale leernetwerken, praktijkdagen Veilig en Gezond Werken en offerte-clausules.

Toolboxen

De verschillende toolboxen hebben een prominente plek op de website. Bezoekers van de site kunnen navigeren naar toolboxpresentaties (inclusief aanvullende informatie) en toolboxfilms. Zo kunnen leidinggevenden bijvoorbeeld een presentatie geven over werken met schadelijk geluid of werken in kruipruimtes. In de toolbox wordt op heldere wijze uitgelegd hoe medewerkers in de technische installatie- en isolatiebranche hiermee om kunnen gaan.

Adviseurs

Daarnaast beschikt ArboTechniek over deskundige en ervaren adviseurs die bedrijven en medewerkers kunnen helpen veiliger en gezonder te werken. De adviseurs bieden kosteloos ondersteuning bij het zetten van de eerste stappen naar een veilige en gezonde werkomgeving. Leidinggevenden en werknemers kunnen contact zoeken met een adviseur in hun regio en een eerste afspraak inplannen. 

Ook interessant