Zoeken
Menu

Thema: Bewust Bouwen

Datum: Maandag 4 tot en met zaterdag 9 februari 2013
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Openingstijden: Maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari: 9.30 tot 17.30 uur
Zaterdag 9 februari: 9.30 tot 16.00 uur
 
Entree:
Bezoekers met een (digitale) uitnodiging van de organisatie of van exposanten, kunnen zich met de persoonlijke registratiecode registreren voor gratis toegang. Bezoekers die zich zonder uitnodigingskaart vooraf online registreren ontvangen op vertoon van hun registratiebewijs € 10,- korting op hun toegangsbewijs via de registratiebalie op de beurs. Kaarten aan de kassa (zonder persoonlijke registratiecode) kosten € 35,-.
 
Aandachtsgebieden:
• Renoveren en herbestemmen
• Greenbuild: duurzaam, energiezuinig en bio-based
• Virtueel bouwen met BIM
• Ketensamenwerking & Lean bouwen
• De ondernemende ZZP' er
• Material Xperience: "The making off"
 
 
ACTIVITEITEN
BouwHuis
Het BouwHuis is de inspirerende omgeving voor seminars, netwerkbijeenkomsten, prijsuitreikingen en discussies. Maandag 4 februari is het de thuisbasis voor de Architectendag.
Locatie: Hal 1
 
Bouw & ICT
Jarenlang was Bouw & ICT een op zichzelf staande beurs van drie dagen. Het evenement is als sector ingebracht in de BouwBeurs en duurt nu zes dagen. In hal 10 vinden bezoekers onder meer diverse aanbieders van software. In het ‘Bouw en ICT-theater’ worden verschillende cases gepresenteerd.
Locatie: Hal 10
 
De Nederlandse Bouwprijs
Uitreiking De Nederlandse Bouwprijs en de Nederlandse Bouwpluim op 6 februari op het Gala van de Nederlandse Bouw. De Nederlandse Bouwprijs wordt in drie categorieën uitgereikt. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor Young professionals. Prijzen worden uitgereikt door mevrouw drs. Karla Peijs, juryvoorzitter De Nederlandse Bouwprijs en mr. drs. Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland.
Datum: 6 februari
 
Gala van de Nederlandse Bouw
Exclusief evenement voor bouwend Nederland met de uitreiking van De Nederlandse Bouwprijs en de Nederlandse Bouwpluim. Het gala beleeft zijn zevende editie. Deze avond staat in het teken van netwerken en het belichten van prestaties en innovaties van de Nederlandse bouw met de uitreiking van de prijzen. (alleen op uitnodiging)
Datum: 6 februari
Tijdstip: 18.00 uur
Locatie: Polar / Media Plaza
 
Greenbuild Sessies 
Veel aandacht is er voor duurzaam, energiezuinig en bio-based bouwen. Dit gebeurt onder de noemer van Greenbuild Sessies. Kennis en ervaringen worden gedeeld in kortdurende lezingen. Een beperkt aantal exposanten profileert zich in een Greenbuild unit op de Greenbuild Boulevard in hal 8. Exposanten met energiezuinige en bio-based producten presenteren zich online in de catalogus via de Greenbuild Selection.
Locatie sessies: Croesezaal / Julianazaal
Locatie Boulevard: Hal 8
 
Houtpaviljoen
Bewust Bouwen met Hout is de centrale boodschap van het Houtpaviljoen, dat een initiatief is van Centrum Hout, de VVNH (Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen), NBvT (Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten) en de VHSB (Vereniging van Houtskeletbouwers). Zij staan bij elkaar in één stand. Daaromheen bedrijven uit houthandel- en industrie.
Locatie: Hal 8
 
Material Xperience
Honderd zorgvuldig geselecteerde exposanten uit het binnen- en buitenland laten bezoekers kennismaken met innovatieve en inspirerende materialen. Elke beursdag zijn er lezingen. Sprekers zijn Enrico Dini van D-Shape; Thomas Schielke van Arclighting; architect Rene van Zuuk; Pieter Weijnen, oprichter Faro architecten en Upfrnt; en Els Zijlstra, creatief directeur van Materia.
Locatie: Hal 1
 
Renovatie Boulevard
Speciale aandacht voor renovatie op de Renovatie Boulevard en het theater. De Renovatie Boulevard biedt ruimte aan veertig exposanten die zich in compacte stands presenteren. Het plein is gesitueerd in Hal 4 die niet voor niets de naam Renovatiehal heeft meegekregen.
Locatie: Hal 4
 
Symposium ‘Succesvol bio-based bouwen’
Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gaat in gesprek met de bouwbranche over de mogelijkheden van bio-based bouwen en de circulaire economie. Welke successen zijn geboekt met bio-based bouwen en tegen welke knelpunten lopen bedrijven aan om innovaties op grote schaal toe te passen?
Locatie: Bouwhuis, Hal 1
Datum: 5 februari
Tijdstip: 9.30 tot 14.00 uur
 
Uitreiking MDG Architectuurprijs
De MDG Architectuurprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Ieder project met een metalen gevelbeplating komt in aanmerking voor de prijs. Op de BouwBeurs mogen drie bedrijven hun inzending toelichten.
Datum: 4 februari
 
VSB-collectief
De VSB-leden informeren bezoekers over nieuwe ontwikkelingen op het vlak van steigerbouw, betonbekistingen, en tijdelijke werkplekken op hoogte, bezoekers kunnen ook actief meedoen met demo’s. De vereniging geeft informatie de nieuwe Richtlijn Steigers en de Richtlijn Betonbekistingen en ondersteuning die onlangs van kracht zijn geworden.
Locatie: Hal 4
 
VSB het symposium Veilig Werken op Hoogte
Bezoekers worden geïnformeerd over de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers, scholing en opleiding in de steigerbouw en de noviteiten op het gebied van betonbouw.
Locatie: Prins Claus Congreszaal
Datum: 7 februari
Tijdstip: 8.30 tot 11.30 uur
 
Werkspot ZZP Plein
De ZZP-er krijgt op het Werkspot ZZP plein een VIP-behandeling. Samen met partner Werkspot krijgt de ZZP-er een keur aan lezingen voorgeschoteld om zijn eigen bedrijfsvoering een boost te geven. Er zijn sessies over marketing, ondernemerschap en nieuwe technieken. De sessies hebben een hoog praktisch en direct toepasbaar gehalte. Op het plein staan 30 geselecteerde exposanten.
Locatie: Hal 12
 
Seats2Meet Workspace
Even op zoek om snel flexibel te werken. Nog net even die e-mail te lezen en daarop snel te reageren. De BouwBeurs bezoeker kan hiervoor uitwijken naar een speciale Seats2Meet. Seats2Meet is een flexibele werkomgeving waar je even binnen kunt lopen, waar je in plaats van vergaderzalen, vergaderstoelen reserveert. Op de BouwBeurs uiteraard gratis.
Locatie: Hal 10
 
Over de Internationale BouwBeurs
De Internationale Bouwbeurs 2013 vindt van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht plaats. Beursthema is ‘Bewust Bouwen.’ Aan de beurs is een groot aantal themapresentaties en activiteiten gekoppeld. Voorbeelden hiervan zijn: het BouwHuis, Renovatieboulevard, de Greenbuild Sessies, ZZP-plein, Bouw & ICT, Material Xperience, het Bouwgala en de Architectendag.
 

 

Ook interessant