Zoeken
Menu
Beursnieuws 4 dagen VSK: 4 highlights

Dinsdag 6 februari om 10 uur opent de VSK! Meer dan 300 exposanten op het gebied van verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek staan verspreid over 5 hallen in de Jaarbeurs. Weet jij al waar je naar toe gaat? De volgende onderdelen mag je beslist niet missen.

1. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen

Als loodgieter, verwarmingsmonteur, technisch adviesbureaus of architect is het belangrijk up-to-date te blijven over ontwikkelingen in de branche. Hierbij een paar interessante voorbeelden van innovaties die te vinden zijn op de beursvloer.

  • Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in warmtepompen? Tijdens de Warmtepompen Innovatieroute word je in 1,5 uur word je volledig bijgepraat. Je loopt een uitgekiend parcours langs verschillende standhouders. Bij iedere tussenstop staat een expert klaar met een exclusieve presentatie van ongeveer 15 minuten.
  • Virtual, augmented en mixed reality: wat is het nou precies en wat kan het betekenen voor jouw vakgebied? Ervaar het zelf! Bijvoorbeeld op de Geberit stand: hier kun je met behulp visualisatie software Visoft je eigen Geberit – Sphinx droombadkamer ontwerpen en direct bekijken in de Virtual Reality omgeving. Of ga langs bij OTIB. Zij presenteren de mixed reality bril. Dit kan heel handig zijn voor installateurs. Stel je bijvoorbeeld voor dat je bezig bent met een reparatie en je komt er even niet uit. Dan kun je hulp op afstand inroepen. De deskundige ziet één-op-één wat jij ziet.
  • ‘Sneller Installeren’ wordt een steeds belangrijker thema. Daarom presenteert Rehau de klittenbandmat met vloerverwarming. Grootste winst is dat vloerverwarming leggen een stuk sneller gaat en de opbouwhoogte gering is. De techniek is nu voor het eerst in Nederland te zien.


2. Leren en doen op de pleinen en paviljoens

De hele week zijn er verschillende 'Leer en Doepleinen', zoals het VSK Tools & Try, NVKL Warmtepompenplein of het VSK Nieuws café.

  • Test je vakmanschap, vaardigheden, kennis én snelheid op verschillende onderdelen bij VSK Tools & Try. Bouw het VSK-brein na, doe mee aan een behendigheidsspel en test je kennis over diverse thema’s. Je kennis testen kan overigens ook in de speciale VSK app. Download hem nu, want ook vind je hierin alle exposanten en het volledige programma.
  • Op het NVKL Paviljoen presenteren zich negen leden van de brancheorganisatie NVKL. Praat met experts, ontdek wie de Koeltrofee wint of woon één van de live demonstraties bij, zoals die van een warmtepompinstallatie.
  • Luister mee met de interviews van blogger Frans Reichardt. Hij ondervraagt kopstukken, fabrikanten en ondernemers uit de branche in het VSK Nieuws Café.

3. Spijker je kennis bij in het theater

De VSK beschikt over 3 theaters met dagelijks interessante presentaties en kennissessies. Kom kijken en luisteren in het VSK Kennistheater, UNETO-VNI theater of het VSK Partner Theater.

  • In het VSK Kennis Theater geven exposanten en partners praktische presentaties over de belangrijkste ontwikkelingen in de branche. Denk aan warmtepompen, domotica, verwarmen en koelen. Maar ook theoretische zaken als regelgeving, virtual reality en personeelsbeleid.
  • UNETO-VNI presenteert een aantal inspirerende kennissessies, bijvoorbeeld over hoe te starten met BIM, een interactieve sessie over de nieuwe erkenningsregeling en hoe je geld kunt verdienen met Smart Living-oplossingen.
  • In de Croesezaal vind je het VSK Partner Theater. Hier zorgen een aantal VSK exposanten voor een vakgericht programma met verschillende presentaties over uiteenlopende onderwerpen en/of producten.


4. Drink een borrel in het beurscafe

Last but not least: drink een borrel en praat na met collega’s en vakgenoten in het VSK Beurs Café. Ook zijn hier een aantal diverse foodtrucks te vinden. Veel plezier!

Heb je zelf een tip?

Wij komen graag bij je langs op de VSK. Wellicht sta je dan tijdens of na de VSK met een mooi artikel op www.installatieprofs.nl! Mail ons op info@installatieprofs.nl of kom langs bij onze stand, nr. 10 A 024.

Ook interessant