Zoeken
Menu
Nog veel besparingspotentie kleine en middelgrote gebouwen Foto: Shutterstock

Bij technische installaties in kleine en middelgrote gebouwen is het besparingspotentieel vaak enorm. Bedrijven kunnen energie besparen en het effect controleren door middel van speciale software. Qanteon is hiervan een voorbeeld. Deze software van Kieback&Peter is een energiemanagement en gebouwbeheer in één.

“Het systeem is zeer flexibel want het kan eenvoudig aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast”, omschrijft Kieback&Peter het product. Om de doelen te behalen, staat het installatiedeel altijd in het middelpunt. Er is volgens de ontwikkelaars maar één druk op de knop nodig om dit specifieke deel op verschillende manieren te tonen. “Van de bekende DIN-voorstellingen tot unieke 3D-weergaven. Daardoor kunt u snel en efficiënt werken.” De details van de installatie zijn uit het aanzicht naar voren te halen waardoor de gebruiker geen spoorzoeker wordt.

Verschillende platforms 

De bediening van de software kan zowel via pc, tablet als smartphone. Voor elk apparaat wordt die geoptimaliseerd. “Qanteon is in HTML5 geschreven en is daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware.” Dit heeft als voordeel dat er gemakkelijk een integratie kan worden gemaakt, maar de software kan ook als stand alone functioneren. “De communicatie tussen de Qanteon-server en de clients geschiedt uitsluitend met een beveiligd protocol. Zo zijn data en installatiedelen optimaal beschermd tegen onbevoegd gebruik.”

Qanteon heeft een German Design Award 2018 in de wacht gesleept. Het design en de intuïtieve bediening vielen in de smaak bij de jury omdat “iedereen de software eenvoudig en effectief kan bedienen”, zo luidde het jury oordeel. 

Foto: persbericht Kieback&Peter

Ook interessant