Zoeken
Menu
Reorganisatie BAM heeft ingrijpende gevolgen Foto: Shutterstock

Bij bouwbedrijf BAM verdwijnen 650 arbeidsplaatsen. Dat maakte de onderneming woensdag bekend. Hoewel het vooral om het schrappen van kantoorfuncties gaat, zal er ook voor de installateur ongetwijfeld het een en ander veranderen.

Bouwbedrijf BAM maakte eerder al bekend 100 miljoen aan kosten te willen besparen. Dat doel moet eind 2015 zijn bereikt. Het bedrijf wil vooral de kosten drukken door personeel te ontslaan. In Nederland verdwijnen 650 voltijdsbanen.

Werkmaatschappijen samenvoegen

Hoewel het vooral kantoorpersoneel is dat hun baan ziet verdwijnen, verandert er ook het een en ander voor het overige personeel. Zo worden de 12 werkmaatschappijen in Nederland, waaronder BAM Wegen en BAM Woningbouw samengevoegd tot twee ondernemingen. De ene Nederlandse BAM-organisatie gaat zich richten op infrastructuur, de andere op bouw en vastgoed. Ook de installateurs zullen hier ongetwijfeld iets van merken.

Het bouwbedrijf verkeert al langer in zwaar zweer. Het is niet de eerste reorganisatie die het bedrijf doorvoert sinds het begin de crisis. De afgelopen jaren schrapte BAM al 1150 banen.

Ook interessant