Zoeken
Menu
Personeelstekort of communicatieprobleem? Bron: CoolJob en InstallatieVacaturebank

Bijna dagelijks lees je berichten over het personeelstekort in de technieksector. De economie groeit en de techniek is hierin een belangrijk onderdeel. Dus genoeg kansen voor de sector, alleen: waar vinden we technisch personeel? Of stel de vraag eens andersom: hoe vinden ze uw bedrijf? De oprichters van CoolJob en InstallatieVacaturebank denken dat de oplossing ligt in een nicheplatform voor specifieke branches.

De oprichters van CoolJob en InstallatieVacaturebank merken dat de arbeidsmarkt minder transparant is geworden. Nathan Pinkse, beheerder van de twee websites: “Ondanks nieuwe technologieën en social media is het niet makkelijker, maar juist moeilijker geworden om de juiste baan te vinden. Er zijn veel aanbieders op de markt en vacaturesites zijn vaak algemeen georiënteerd. Vacatures zijn vaak vervuild, verouderd en teksten vertellen vooral niet wat er nu echt gezocht wordt. Kandidaten ergeren zich rondom schimmigheid van functies en zoeken transparante en relevante informatie.”

Gericht werk zoeken

De oplossing is volgens de oprichters van CoolJob en InstallatieVacaturebank een nicheplatform waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht binnen de specifieke branches. “Niet zomaar een vacaturebank, maar een vacaturebank waar bedrijven zich onderscheidend profileren en werkzoekenden gespecificeerd en gericht kunnen zoeken naar de juiste baan en opleiding in de installatie-, elektro-, klimaat-,  koel-, en koudetechniek,” zegt Pinkse.

Meer bereik voor opdrachtgevers

De beide platforms richten zich op werkenden, afstudeerders, opdrachtgevers en opleidingsinstituten. Ze zorgen dat het bereik voor de opdrachtgevers wordt vergroot, zodat hun bedrijf gevonden wordt. Tevens dienen CoolJob en InstallatieVacaturebank als kennisbank waar kandidaten informatie krijgen met betrekking tot hun loopbaan, opleidingsmogelijkheden, sollicitatietips en de arbeidsmarkt.

Vraag en aanbod verbinden

Hoewel de platforms nog maar kort in de lucht zijn, krijgen zij nu al ca. 10 aanvragen per week. Er staan momenteel 150 actuele vacatures online, verdeeld over CoolJob en InstallatieVacaturebank. Pinkse: “We kunnen het personeelstekort niet oplossen. Wel kunnen we er voor zorgen dat vraag en aanbod elkaar beter kunnen vinden.” 

Ook interessant