Zoeken
Menu
Thorlux Nederland

Thorlux Nederland

Maak kennis met de slimme lichtoplossingen van Thorlux Lighting Nederland

Slimme verlichting is de eerste stap naar duurzaam ondernemen. Dat is waar wij in geloven bij Thorlux Lighting Nederland. In de producten van Thorlux zit ruim 85 jaar ervaring verwerkt. De producten worden ontwikkeld en geproduceerd in onze geavanceerde fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Thorlux Lighting is onderdeel van de Thorpe Group en vertegenwoordigt in verschillende landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk. 

Focus op intelligente lichtregelsystemen

Bij Thorlux Lighting werken ruim 400 mensen dagelijks aan het realiseren van kwalitatief hoogwaardige armaturen. De afgelopen 20 jaar heeft de focus gelegen op de ontwikkeling van intelligente armaturen. Het eerste slimme lichtregelsysteem werd geïntroduceerd in de jaren 90. Hoofddoel van deze systemen is het besparen van energie en het creëren van een sfeer die past bij de wensen van de gebruiker. Licht levert een grote bijdrage aan het prettig en productief kunnen functioneren. Met de ontwikkeling van onze producten houden we rekening met de verschillende toepassingsgebieden. Door de jaren heen is er een uitgebreid assortiment ontstaan die aansluit bij de wensen van de verschillende gebruikersgroepen in de industrie, voedselproductie, en kantoren. 

SmartScan: onderscheiden(d) lichtbeheersysteem

SmartScan is het meest flexibele en onderscheidende lichtbeheersysteem in zijn klasse. Dit systeem heeft een aantal unieke eigenschappen. Deze eigenschappen hebben gezorgd dat SmartScan, in de categorie innovatie, een onderscheiding heeft ontvangen van de Queens Award for enterprices; de meest prestigieuze business award in Engeland. SmartScan stelt gebruikers in staat om naast energieverbruik ook de volledige operationele statusinformatie van de armaturen te monitoren. De armaturen zijn per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid. Een groot voordeel van SmartScan is dat de armaturen communiceren via een draadloos mesh-netwerk. Dit zorgt voor een flinke besparing op de installatietijd aangezien er geen draden getrokken hoeven te worden.