Zoeken
Menu
Alius

Alius

Alius biedt totaaloplossingen op het gebied van duurzame energieopwekking, duurzame energiebesparing, warmteterugwinning en batterijopslag. Wij zijn al jarenlang een betrouwbare partner op het gebied van duurzame energieoplossingen. Opgericht in 2007 door Wil van der Meijden als installateur van PV-systemen voor de particuliere markt en inmiddels uitgegroeid tot een adviserende groothandel en de grootste SolarEdge distributeur en specialist in de Benelux. We bieden met Aelex een prachtig inleg-montagesysteem voor verschillende dak toepassingen en een veilige en brandwerende in-dak oplossing. 

Een optimaal binnenklimaat op de werkvloer

In 2014 hebben we onze diensten uitgebreid door ons naast zonne-energie ook te richten op Klimaattechniek. Met onze klimaatconcepten bieden we oplossingen die gericht zijn op warmteterugwinning, energiebesparing, klimaatbeheersing en ventilatietechniek. Iedere sector en zelfs ieder bedrijf kent zijn eigen klimaatproblematiek en heeft een eigen vraagstuk. Om die reden ontwerpen wij custom-made totaaloplossingen voor de industriële-, agrarische- en utiliteitssector. Ons doel? Het creëren van een optimaal, gezond klimaat op de werkvloer.

 

Besparen op aardgas én elektriciteit

Met het Volthera PVT-systeem haal je maximaal rendement uit het dak van bestaande woningen, nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden. Zonne-energie dat op het dak valt wordt namelijk met een PVT-paneel niet alleen omgezet in elektriciteit; er wordt ook tap- en cv-water mee verwarmd. Het dak krijgt zo een dubbelfunctie waarmee zowel op de elektriciteitsrekening als op het milieu bespaard kan worden. Het Volthera PVT- paneel is een zonnepaneel met daarachter een collector waar een mengsel van water en glycol doorheen stroom. De collectoren onttrekken energie uit het zonnepaneel én de buitenlucht dat als bron wordt gebruikt voor de warmtepomp. De bron is stil en onzichtbaar! Het Volthera PVT-systeem komt in een totaalpakket en bestaat verder uit hoogwaardige en kwalitatieve componenten als een Vaillant warmtepomp, SolarEdge omvormer en een Aelex inleg-montagesysteem.

 

Tot slot hebben wij onze deuren geopend voor de zoutwaterbatterij GREENROCK. Een milieuvriendelijke en veilige manier accu opslag voor in het huis of in het bedrijf.

 

Kortom Alius ontwikkelt, produceert en distribueert tools en producten die de wereld voorzien van duurzame energie. Onze lijfspreuk is ’energie voor elkaar’. Deze drie eenvoudige woorden vertellen ons wat we doen, voor wie we het doen en waarom we het doen. Graag steken we onze energie in jou! 

Ga naar de website van Alius